net geen podium voor vechtdalse honden

Afgelopen zaterdag heeft een aantal teamleden van MAD Happy Tails uit Beerzerveld meegedaan aan een internationale dog frisbee wedstrijd in Hildesheim, Duitsland. Het was ruim 35 graden met een gevoelstemperatuur van meer dan 40 graden. In deze hitte moesten de deelnemers meerdere keren met hun honden spelen.

Er waren deelnemers uit Rusland, België, Duitsland en Nederland. Bij de prijsuitreiking van de beginnersklasse was het een volledig MAD Happy Tails podium: Jan Uilenreef uit Sibculo werd derde met zijn hond Rox, de 11-jarige Daan Nijkamp uit Den Ham werd tweede met zijn hond Tess en Sharon Boekhout behaalde een fantastische eerste plaats samen met haar hond Finley. De 9-jarige Amy von Piekartz uit Beerzerveld deed op deze bloedhete dag met maar liefst drie honden mee. Met Kate belandde ze met het lange afstand gooien in de finale en behaalden ze samen de negende plaats.

Als enige Nederlander haalde Amy ook de freestyle finale. Niet met een, maar met maar liefst drie honden! Met Ross werd ze uiteindelijk 9e, met haar bijna 13 jaar oude Spice behaalde ze de 7e plaats en met Kate, de hond waarmee ze al voor het EK en WK gekwalificeerd is, werd ze zeer verrassend vierde. Ondanks de hitte hebben de MAD leden geweldig gespeeld en ons land goed in het buitenland vertegenwoordigd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.