nederland lacht en nederland huilt

“Gistermiddag heb ik naar de Tour gekeken, gisteravond naar de voetbal. Vertel nou eerlijk: waar hebben we strijd, heroïek en aanvalslust gezien? ’s Middags toch. En wie won die prachtetappe? Lars Boom! In die prachtige Nederlandse naam zit alles wat hij als wielrenner vertegenwoordigt. Onverzettelijk, stevig, krachtig, één bonk energie. ’s Avonds daarentegen was toch niet om aan te zien? Ik ben er bij in slaap gevallen, en na negentig minuten ben ik gewoon naar bed gegaan.”

We durven Onze Man niet tegen te spreken, maar proberen het toch. “Eén zege van Boom is nog geen reden voor vlagvertoon,” brengen we te berde. Onze Man is echter goed op stoom gekomen. “Op de dag nauwkeurig was het precies negen jaar geleden dat een Nederlander een Touretappe won. Boom brak de ban, nu volgen er meer, wat ik je brom. En vergeet niet: Kittel rijdt voor een Nederlandse ploeg, dus na vijf dagen Tour draait Nederland 4 op 5. Tachtig procent balbezit zeg maar, dat haalde zelfs Duitsland tegen Brazilië niet.”

We geven het op, en brengen het gesprek op een ander onderwerp. “Wie gaat vandaag winnen?” Onze Man: “Vandaag is er een vlakke rit, van west naar oost, door de graanvelden van Noord-Frankrijk naar het prachtige Reims. Vlak is deze Tour synoniem aan Kittel, dus schrijf die maar alvast bij. En Nederland heeft dan intussen een score van 83%.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.