natuur beleving pad bij flierefluiter

Bij de Flierefluiter in Raalte wordt een Natuur Beleving Pad gemaakt. Achterop het perceel van de Flierefluiter staan diverse veldbloemen en planten in bloei. Vlinders, bijen en andere insecten doen zich te goed aan de nectar van deze bloemen. Ook zijn deze veldbloemen en planten voor de winter een voedselbron voor vogels en andere dieren.

Bij de Flierefluiter heeft HOV Raalte (Holenbroeders Onder Vogels Raalte) 36 nestkasten opgehangen.

“Zodra de vergunning voor het Natuur Beleving Pad van de gemeente binnen is bij de Flierefluiter, gaan wij de bestaande nestkasten vernieuwen en de route herinrichten,” laat Gerard Broekgerrits weten.

“Alle nestkasten worden tenminste drie maal per jaar door ons gecontroleerd. De resultaten geven wij door aan SOVON en aan NESTKAST en worden door SOVON en NESTKAST verwerkt in jaarverslagen. In oktober worden alle nestkasten door ons schoongemaakt en onderhouden.”

Maandag zijn de laatste nestkasten gecontroleerd. Bij de Flierefluiter zijn nu al tenminste 132 jonge ringmussen uitgevlogen, 24 jonge huismussen en 33 jonge pimpelmezen grootgebracht. Opvallend was dit jaar dat bij de Flierefluiter geen enkele broed was van koolmezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.