lierderholthuis klein dorp met grootse ambities

Al jaren werkt Lierderholthuis aan een van haar grootste plannen ooit: een multifunctionele accommodatie waarvan het hele dorp gebruik kan maken. Het dorpshuis voldeed niet meer aan de eisen van nu. Dus besloot het stichtingsbestuur met een blanco lij helemaal van voor af aan na te denken over wat er zou moeten komen. Voorzitter Liebregts vertelt.

“We zijn begonnen met alle partijen in Liederholthuis rond te tafel te gaan zitten. De dorpsbewoners waren het er snel over eens dat er een dorpshuis moest komen dat voor iedereen te gebruiken is. Van de jongerensoos tot de bejaardensoos en van de gymnastiekles tot de toneelgroep.

We hebben toen vijf architecten uitgenodigd een plan te maken met onze voorwaarden. Het winnende plan werd volop gedragen door de bevolking, en daardoor ook door de politiek. De gemeente Raalte betaalt 920.000 euro mee. De provincie 100.000 euro. Sponsors, obligaties en allerlei acties schraapten e de rest bij elkaar. Bijna bij elkaar. We moeten nog 30.000 zien te verdienen. Dit hopen we te kunnen verrekenen door de MFA onder te huren voor bijvoorbeeld feesten en concerten.”

Mede dankzij de grote inzet van bijna honderd vrijwilligers die hun steentje bijdragen en een bestuur dat keihard heeft gewerkt zal in augustus 2014 het MFA in Lierderholthuis met veel trots worden geopend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.