kokkie beklimt de alpe dhuez zeven maal

‘Het lijkt wel of steeds meer mensen in mijn omgeving extreme fietsprestaties leveren.’ Peinzend kijkt Onze Man van de CRT voor zich uit. ‘Jolande, Wim, Hennie, Herman, Joke, Judith, Martin, Willem, Jan’, somt hij direct al een heel rijtje op. ‘Allemaal fietsvrienden en fietsvriendinnen die Frankrijk ingaan om op één dag flink wat cols te beklimmen.’

Van oudsher zijn daar de Cyclo Sportieve Tochten. Dit zijn wielerwedstrijden voor de goedgetrainde recreant. De beroemdste is de Marmotte, waar Alpenklassiekers als Glandon, Télegraphe/Galibier en Alpe d’Huez moeten worden overwonnen. ‘In de Tour zou dat de Koninginnenetappe zijn’, aldus Onze Man. De Marmotte wordt 5 juli gereden, op de dag dat de Tour de France start dus. ‘Herman is er bij’, weet Onze Man, ‘en hij gaat ditmaal goud halen, zeker en vast.’

Op 4 en 5 september beklimmen flink wat mensen uit Salland de Mont Ventoux. Dit is een sponsortocht. Onze Man kent het doel,. ‘Zestig procent gaat naar het KWF en 40% naar het hospice in Raalte. ‘Wim, Willem, Hennie doen mee, samen met een stuk of tien andere Sallanders. ‘Fietsen voor het goede doel is de laatste jaren een hype’, weet Onze Man, ‘vorige week namen nog vijfduizend vrouwen deel aan Leontien Ladies Ride. Meest bekende, en sinds vorig jaar ook bezoedelde sponsortocht is de Alpe ‘d Huzes. Het is een superprestatie om daar zesmaal boven te komen. Op 6 juni probeerden dat 4.900 mensen, zij haalden samen 12,3 miljoen euro op. ‘Judith kwam zesmaal boven, maar Kokkie spande de kroon: hij ging nog een zevende keer omhoog.’

‘Kokkie?’ vragen we aan Onze Man, ‘kennen we die niet?’ Inderdaad: het gaat om Vincent Kok van Kokkiebikes, de fietswinkel die al die prachtige prijzen voor het Tourspel beschikbaar stelt. ‘Wie zo’n mooie prijs wil winnen moet zich als de wiedeweerga inschrijven voor het Tourspel’, vindt Onze Man van de CRT.

Klik hier om je Tourploieg samen te stellen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.