inspectie kreeg meldingen over pgb fraude

Een paar weken geleden meldden we dat een aantal ZZP’ers van de zorgboerderij in Linde hun werk had neergelegd, omdat ze sterke vermoedens hadden dat er met de zorgbudgetten van cliënten werd gefraudeerd. Welke instantie ze ook aan de jas trokken, actie werd er niet ondernomen.

Naar aanleiding van die publicatie, zochten meer mensen contact met ons. Een van hen stelde zelfs tussen 2009 en 2014 meermaals melding te hebben gedaan bij de zorginspectie. Die meldingen gingen allemaal over de zorgondernemer waarover wij schreven.

Navraag bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg leerde ons echter dat er met die meldingen ogenschijnlijk weinig gebeurd is. Er wordt enkel gesproken over een recente melding, over de meldingen uit 2010, 2011, 2012 en 2013 wordt met geen woord gerept.

Ook stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg dat PGB-fraude niet hun pakkie aan is. “De Inspectie voor de Gezondheidszorg ziet toe op de kwaliteit en veiligheid van de zorg. De inspectie kan een vermoedelijke PGB-fraude zaak wel beschouwen als een signaal dat er bij deze zorgondernemer mogelijk tekortkomingen zijn in de kwaliteit en veiligheid van de zorg,” aldus een woordvoerder van de inspectie. “De Inspectie voor de Gezondheidzorg ziet niet toe op PGB-fraude in de zorg.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.