in beeld bangerrace kermis boerhaar

Het hoogtepunt van Kermis Boerhaar was zondag weer het traditionele Bangerrace. Fotograaf Johan Wolff nam een kijkje en kwam natuurlijk weer met een fantastische fotoreportage terug.

Banger is de overtreffende trap van autorodeo. Bij een bangerrace dien je in een speciaal geprepareerde auto (een oud barrel) zo snel mogelijk een aantal rondjes over een zand- of gravelcircuit af te leggen. De andere deelnemers mogen je daarbij van de baan duwen of op je botsen. Hierbij worden snelheden behaald van tot zo’n 90 kilometer per uur. En dat is dan nog maar bij de eerste manches. Later tijdens toernooien, wanneer alles wat nog kan rijden in de arena komt, gaat het erom elkaar een zo plat mogelijke auto te bezorgen.‘Liever een mooi wrak op de kar dan een lege beker in de kast’, zo redeneren veel deelnemers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.