Home / archiefcentraal / ik laat me niet intimideren door zon gek

ik laat me niet intimideren door zon gek

Hoewel deze mountainbiker zich niet zomaar laat afschrikken door de ‘draadjesspanner’, is het toch rustig op de route. Als we een half uurtje wachten bij het einde van de ronde, bovenop de Lemelerberg, tellen we precies twee mountainbikers die de route voltooid hebben woensdagmiddag. De man die we spraken maakt een totaal van drie.

Dat is toch tamelijk rustig als je redeneert dat de route op de Lemelerberg de populairste van de regio is. Maar of de persoon die de draadjes spant fietsers weghoudt, dat is natuurlijk nog maar de vraag. Want hoewel het vakantie is, kan het natuurlijk ook zijn dat we er toevallig op een rustig moment stonden.

Wat wel opvalt: Als we een stukje de route oplopen, om te kijken of we wat bijzonders zien, dan trekken we direct de aandacht van mensen in de buurt. Sterker nog: We voelden telkens ogen in onze rug. Want waarom lopen we de route op? Wat hebben we daar te zoeken?

Als we een stuk over de route, parallel aan de weg over de Lemelerberg wandelen, kijkt elke fietser ons indringend aan. “Zou dat de draadjesspanner zijn?” Je hoort het ze bijna hardop vragen. Ook de mountainbiker die we spraken stelt dat hij wel even scherp keek toen hij ons zag wandelen. “Ik dacht, wat moet dat daar. Zou dat hem zijn?”

En zo zie je dat twee incidenten kort achter elkaar wel tot alertheid leiden. Maar afschrikken? De mountainbiker, nota bene speciaal in deze regio op vakantie voor de mooie fietsroutes, laat zich niet weerhouden. “Overal lopen gekken rond.”

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.