Home / archiefcentraal / het frc is definitief verleden tijd

het frc is definitief verleden tijd

Het Florens Radewijns College, zoals de HAVO/VWO-afdeling voorheen heette, is definitief verleden tijd. Donderdag heeft rector Johan Supèr symbolisch de laatste steen verwijderd. De sloper, Hoogeboom Raalte, heeft daarna het terrein overgedragen aan de aannemer, bouwcombinatie Wam van Duren & WSi bv. De bouw van het nieuwe Carmel College kan starten.

Het sloopproces is volgens de betrokken partijen zeer voorspoedig verlopen en zelfs een week eerder afgerond dan gepland. De school complimenteert de sloper met zijn zorgvuldige werkwijze. Ondanks dat pal naast de sloopplek lessen plaatsvonden, er is nauwelijks overlast geweest.

Wam van Duren & WSi bv. start voor de bouwvakvakantie nog met het storten van de betonpalen. Na de bouwvak gaan ze verder met de nieuwbouw. Carmel College Salland verwacht begin 2016 de nieuwbouw te betrekken.

Om de bouw van de nieuwe school mogelijk te maken is een deel van het oude schoolgebouw nog in gebruik. Bovendien hebben leerlingen les in tijdelijke units op het sportveld en is er een havo-domein in het gebouw aan de Florens Radewijnsstraat. Zodra de nieuwbouw gereed is, wordt het restant van het oude schoolgebouw ook gesloopt.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.