grote belangstelling voor bustochten hko

De belangstelling voor de bustochten van de Historische Kring Ommen en Oll Ommer was ook dit jaar overweldigend. Verdeeld over vier avonden is telkens een volle bus vertrokken om de wijde omgeving van Ommen te verkennen. Dat gebeurde met de HKO gidsen Dieks Horsman, Herman Lankhorst en Harry Woertink. De belangstelling voor de bustochten was zo groot dat in augustus nog een extra rit wordt gehouden.

“We doen dit nu voor het zesde achtereenvolgende jaar. Telkens met nieuwe routes en leuke plekjes in de regio. Voor de deelnemers is het een leuke kennismaking met de mooie omgeving. Vaak blijkt dat ze die niet zo goed kennen of komen bij de deelnemers weer herinneringen naar boven”, aldus Henk Soer van de HKO.

Om zes uur ’s avond vertrok de luxe touringcar vanaf het Ommerstreekmuseum. Dit keer ging de route door de buurtschappen Zeesse, Junne en Beerze met hun historische boerderijen. Via de oversteek bij de N36 werd Mariënberg aangedaan, gevolgd door Oud Bergentheim. Deze oude boerenmarke met heel oude boerderijen, oude meesterwoning en schipperscafé aan de Oude Vaart bleek voor velen onbekend gebied.

Vervolgens werd de omgeving van Bergentheim met zijn veengeschiedenis opgezocht en de ontstaansgeschiedenis verteld. Langs het kanaal Coevorden-Almelo ging de bustocht verder door de buurtschap De Gouden Ploeg naar Beerzerveld. De weg langs het kanaal werd gevolgd tot aan Geerdijk. Hier werd de afslag Den Ham genomen.

Aan de voet van de Mageler Esch in café ’n Esch was een koffiestop. De vervolgrit ging via de dorpskern van Den Ham, de Rohorst en de buurtschap Meer in het Reggedalgebied en na de Groene Jager naar Landgoed Eerde.

Voor Kasteel Eerde maakte de bus een draai om via Besthmen en Nieuwebrug in Giethmen de Koedijk op te rijden. Vervolgens ging de tocht via Achterveld en de Venneberg richting Kasteel Rechteren. De terugreis liep via Vilsteren naar Ommen waar ruim drie uur na vertrek alle passagiers heel tevreden konden uitstappen uit de bus van Schepers uit Westerhaar met ‘vaste’ buschauffeur Bonne Niks.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.