gemeente gaat dug outs inspecteren

De gemeente Raalte gaat de bouwkundige staat van een aantal dug-outs langs sportvelden controleren. Dat laat Raalte in een brief aan Gemeentebelangen weten. Lidy Holtmaat had bij monde van de partij vragen gesteld over de bouwkundige staat van de gebouwtjes langs sportvelden. Dat deed ze naar aanleiding van het noodlottige ongeval in Twijzel in Friesland, waarbij een meisje om het leven kwam toen het dak van een dug-out instortte.

Alle dug-outs in de gemeente zijn in kaart gebracht. De gemeente gaat gebouwtjes controleren die eigendom van haarzelf is. Gebouwtjes van verenigingen zijn verantwoordelijkheid van de clubs zelf. Gemeentebelangen wil nu dat als de gemeente inspecties gaat uitvoeren bij de gemeentelijke voorzieningen, gelijktijdig de verenigingen kunnen meeliften voor een inspectie. “Ik ga er vanuit dat de kosten van meerdere inspecties (collectief) per dug-out goedkoper zijn, dan wanneer elke club dit apart gaat regelen,” aldus Lidy Holtmaat van Gemeentebelangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.