geen paniek brandoefening in lemele

In goed overleg met de Imminkhoeve, is de brandweer afgelopen weken op bezoek geweest om een inzicht en beeld te krijgen van de grootte van gebouwen en welke cliënten er aanwezig kunnen zijn. In de technische ruimte was er, door onderhoudswerkzaamheden, brand ontstaan. De brand, waarbij veel rook vrij kwam, met name in de vluchtroutes van zeven appartementen, breidde zich vrij snel uit naar het platte dak.

Een mooie opdracht voor de brandweer L`veld en L`berg om de brand te bestrijden op de eerste verdieping, meerdere slachtoffers te redden uit de technische ruimte en de gang. Ook uit de zeven appartementen die voor de oefening waren voorzien van echte (lotus) slachtoffers, moesten de cliënten worden geëvacueerd. Een vrij lastige en heftige klus voor de BHV-ers en de brandweerlieden. Nadat de klus geklaard was, werd buiten op het terras, de oefening geëvalueerd met alle deelnemers. Conclusie: Een goede en leerzame oefening voor alle partijen.

Voor wie dit gebouw met eigen ogen wil zien: 6 september is er een open dag van deze nieuwe verblijfsaccommodatie vanaf 13.00 – 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.