Home / archiefcentraal / geen nieuwe partijen in zorg raalte

geen nieuwe partijen in zorg raalte

De gemeente Raalte laat in 2015 en 2016 geen nieuwe partijen toe die zorg verlenen. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2015 verantwoording over jeugdzorg, WMO en mogen bepalen of mensen uit de bijstand een tegenprestatie voor hun keren moeten leveren. Het is nu aan de gemeenten om snel werk te maken van de inrichting van deze nieuwe verantwoordelijkheden.

Raalte kiest er voorlopig voor om grote veranderingen achterwege te laten als het gaat om ontvangers van zorg. Kenmerkend is dat de gemeente er voor de jaren 2015 en 2016 voor kiest te blijven werken met bestaande partners. Wethouder Gosse Hiemstra: “De vernieuwing in de zorg en ondersteuning bereik je niet door de structuur nu totaal te veranderen, maar door een verandering in houding en gedrag van alle betrokken mensen. Aansluiten bij de eigen mogelijkheden van mensen en samenwerking vanuit oprechte betrokkenheid zijn daarbij belangrijker dan het organisatorische model.”

Het beleidsplan is voor inspraak vrijgegeven. Na verwerking van de inspraakreacties en adviezen wordt het plan in september ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden en naar verwachting in oktober behandeld.

Het beleidsplan is te vinden op de website van de gemeente Raalte: www.raalte.nl.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.