ftc heikera houdt blokje om

Fietstoerclub Heikera uit Heino houdt zondag 20 juli voor de 47e keer het alom bekende ‘Blokje Om’. Ook dit keer is er weer keuze uit drie afstanden: 40, 60 en 100 km. Start en eindpunt is bij café-restaurant De Veldhoek, Lemelerveldseweg 37 te Heino. De starttijden van de 40 en 60 km zijn vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur. De 100 km kan echter al vanaf 08.00 uur vertrekken. Sluitingstijd en eindcontrole voor alle afstanden is 16.30 uur.

De 40 km gaat via landgoed De Colckhof en Laag Zuthem naar Wijthmen, om daarna met een lusje via De Marshoek in Hoonhorst neer te strijken, waar de rust is. Daarna wordt de tocht voortgezet via Emmen, Dalfsen en Milligen om via het Sterrenbos en de historische Twentseweg het eindpunt te bereiken.

De 60 km. gaat in het begin gelijk met de 40 km op, met echter de wijziging dat men via Herfte en Berkum de stuw over de rivier de Vecht overgaat bij Broekhuizen en via Dalfsen (waar het rustpunt is) langs de oever van de Vecht naar de Stuw bij Vilsteren gaat. Na het Rechterenseveld is er weer aansluiting op de 40 km.

De 100 km is een mooie route voor de ‘kilometervreters’. Deze gaat vanaf Dalfsen door het karakteristieke strakke landschap en natuurgebied Staphorst naar het rustpunt in Halfweg. Om daarna nog een stukje Drentse land en Reestdal mee te nemen en via Oud Avereest en Balkbrug door het weidse land richting Oud Leusen te koersen. Daarna gaat men via de stuw bij Vilsteren weer richting De Veldhoek

Info bij toerleider Johan Hilgenkamp, tel 0592-497459.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.