experimenteel klanktapijt in bostheater

Trio Nebula, of, hoe Elsje uit Ommen de wereld ontdekte. We schrijven eind vorige eeuw. De huidige wereldburger Els van der Weij, was nog Elsje van de Hardenbergerweg. Het meisje met de speelse staartje knikkerde en hinkelde met haar vriendinnetjes en had amper benul van haar muzikaal talent. Elsje kreeg muziekles, ontdekte de saxofoon en raakte ermee vergroeid.

Het kapsel met de kittige staartjes werd ingeruild voor een eigentijds model en de muziek voerde Els een jaartje of vijf geleden naar Zweden. In Stockholm vond ze in Monica Schmidt Andersen (blokfluit) en Tomomi Fukagawa (percussie) muzikale geestverwanten en even later was de geboorte van Trio Nebula daar. Drie muzikanten met een volstrekt afwijkende achtergrond op ontdekkingstocht naar nieuwe klanken en stijlen uit het muzikale spectrum. En hoe deze toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Het kan niet anders of de intrigerende combinatie van instrumenten moet nieuwsgierigheid en interesse wekken bij eenieder met ook maar een greintje muzikaal besef in zijn donder. Trio Nebula is continu op zoek naar vernieuwing en verbetering en heeft gecomponeerd met, en les gehad van, onder andere de saxofonisten Johan van der Linden en Christer Johnsson, de percussionisten Peter Prommel en Anders Loguin en fluitist Dan Laurin, om, pak ‘m beet, enkele muzikale kanjers te noemen. Na optredens in Zweden, Denemarken en Nederland maakte Fukagawa plaats voor Stig Acker en binnenkort verschijnt het eerste geesteskindje van Nebula op de zilveren schijf.

Te zien zaterdag 19 juli vanaf 20.00 uur in Bostheater Ommen, achter vakantiepark Besthmenerberg. Er is gelegenheid te parkeren in de nabijheid van het amfitheater. De route is met pijlen aangegeven. Zie ook website staging2.bostheaterommen.nl met hierop een voorproefje van Trio Nebula. Het optreden is kosteloos bij te wonen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en kan worden gedeponeerd in de welbekende collectebus.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.