etappe 7 niet zo vlak als op papier

De Tour gaat vandaag door de Champagne op weg naar de champagne, maar voor wie? Onze Man blikt vooruit: “Op papier een eitje voor de sprinters, helaas voor hen wordt er niet op papier, maar op de weg gefietst. Die loopt nogal eens omhoog zoals vlak voor de finish.”

Onze Man doelt op de Côte de Boufflers, een klimmetje van 1.3 km tegen 7.9%. “Mannen als Kittel gaan hier serieus op hun adem trappen. Ook de winnaar van gister, Greipel, staat niet bekend als grote liefhebber van omhoog fietsen.” De top van deze Côte ligt op 5.5 km voor de finish, wat het voor aanvallers interessant maakt. Zij zullen dan wel de gehele beklimming moeten benutten, want slechts een jump onder de top zal niet volstaan. Dan zullen de sprintersploegen het simpel dichtrijden.

Op wie zet je je geld? Onze Man: “Dan toch op Sagan, hij is getergd omdat hij nog niets heeft gewonnen en kan een dergelijk klimmetje goed verwerken. Moet hij er wel voor zorgen dat hij Greipel, Kittel, Kristoff en Renshaw hun karretje in de poep rijdt. Oké ik ga toch voor Thomas Voeckler bij nader inzien, aanvallers moeten worden beloond!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.