een weekendje vlinders tellen

Het tellen hoeft niet meer dan een kwartier in beslag te nemen. Ga naar staging2.vlindermee.nl of download de app vlindermee gratis en doe mee!

Waarom vlinders tellen?

Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door de vlinders in je tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling proberen we, samen met u, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

Doorgeven via de vlinderapp

Met de vlinderapp is het ook mogelijk om via je mobiele telefoon in te voeren! Zoek in de App Store of Google Play naar Vlindermee en download de gratis app. Eenvoudig vlinders herkennen op kleur, naam of familie en direct alle waarnemingen doorgeven. Met de app wordt meedoen aan de tuinvlindertelling nog leuker! En heeft u de smaak te pakken? Met de app kunt u nu ook het hele jaar vlinders doorgeven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.