eagles moeizaam langs sallands streekteam

Het was druk op het sportpark in Heeten. Veel belangstellenden kwamen af op het vierde oefenduel van Kowet uit de seizoensvoorbereiding. De eerdere oefenduels – tegen SV Terwolde, Longa ’30 en Voorwaarts Twello – werden tamelijk eenvoudig gewonnen, dus er werd wat verwacht van de rood-gelen. Maar het liep toch even wat anders.

Het Sallands Streekteam was verrassend genoeg de eerste ploeg die tot scoren wist te komen. Een vrije trap van Lars Kamperman Leferink werd van richting veranderd en verdween zo achter doelman Mickey van der Hart. De Sallandse mannen waren duidelijk niet van plan om de Deventenaren een makkelijke avond te bezorgen. Na te zijn bekomen van de schrik, rechtte Eagles de rug. Marnix Kolder trok in de 35e minuut de stand weer gelijk. Maar verder kwam Go Ahead Eagles voor rust niet.

Na de pauze leek Eagles het heft in handen te nemen. Alex Schalk strafte een fout in de verdediging van het Streekteam een minuut na rust af met een stiftje over de keeper. In de 65e minuut bracht Peter van Ooijen het verschil naar twee doelpunten en vier minuten later deed Schalk daar nog een schepje bovenop. Het doek leek gevallen voor de Sallandse mix.

Maar het Streekteam kwam terug. Nog geen minuut na de 1-3 van Schalk, was het Dennis Hettinga (Rohda Raalte) die alert reageerde op een vrije trap die bleef hangen in de zestien. Vijf minuten voor tijd werd het pas echt spannend toen Jasper Broekhuis (SV Schalkhaar), na een overtreding van Jop van der Linden, mocht aanleggen voor een strafschop. Broekhuis benutte dit buitenkansje en liet de Eagles-selectie nog ruim vijf minuten billen knijpen.

Een blamage bleef de profs echter bespaard. De 3-4 voorsprong hield stand, waardoor Eagles in de oefencampagne tot noch toe een ongeslagen status kent. Zaterdag wacht Excelsior. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt op Sportcomplex De Woldermarck in Terwolde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.