dobo gaat ook kleinere caravans verkopen

“We zijn gespecialiseerd in grote caravans. Hier is in Nederland (nog) niet echt een markt voor. We exporteren dan ook voornamelijk naar het buitenland. Onze caravans gaan door heel Europa”, zegt Peter Beltman van DOBO Caravans. “Nu we op dit grotere terrein zitten hebben we ook plaats voor wat meer reguliere caravans. De vorige locatie was daar te klein voor en met de grotere caravans onderscheiden we onszelf. Nu hebben we ruimte om ook caravans voor de lokale markt aan te bieden.”

Op dit moment staan er ongeveer 30 tot 40 caravans op het terrein. “Maar we kunnen er wel honderd kwijt”, vertelt Peter. “De ruimte die we dus nog over hebben gaan we invullen met een aanbod waarmee we mensen in de regio aanspreken. Denk daarbij aan meer reguliere caravans.”

Echt grote investeringen kunnen ze niet doen. Ze huren de grond namelijk van OQ Value, dat graag een tankstation wil beginnen op die plek. De procedure hiervoor duurt lang en tot die tijd kan DOBO daar zitten. “In het slechtste geval moeten we hier volgend jaar weg. Maar er is niets over te zeggen”, zegt Peter.

Met de markt voor grote caravans gaat het ook nog steeds goed. Zo zijn veel gepensioneerden geïnteresseerd in zo’n huis op wielen. “Het was een paar jaar geleden een hype om een appartement in bijvoorbeeld Spanje te kopen als je met pensioen ging. Nu gaan veel van deze mensen voor een van onze caravans”, aldus Peter. “Een caravan heeft een veel ruimtelijker gevoel en je verplaatst je ook veel makkelijker. Als je na drie jaar klaar bent met een camping, dan ga je gewoon naar een andere. Een appartement verkoop je niet zo makkelijk.”

Van een echte zomerdrukte is geen sprake bij DOBO, daar loopt het eigenlijk het hele jaar door wel. “We zien ook veel mensen die met hun caravan vast op een wintersportcamping willen staan”, vertelt Peter. “Daarnaast zijn er mensen die de winter in Nederland willen ontvluchten en die kiezen er voor om een caravan in bijvoorbeeld Benidorm neer te zetten. We hebben het transport van deze caravans ook in eigen beheer. Zo zijn we eigenlijk het hele jaar wel druk.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.