de bejaardensoos in je achtertuin

Niet iedereen is ervan gediend, het opofferen van eigen grond in belang van de buurt. Andy Coers des te meer. De komst van de nieuwe multifunctionele accommodatie in Lierderholthuis brengt volgens hem namelijk meer voordelen dan nadelen met zich mee. De belangen van het dorp staan voorop en dat hij hiervoor een stuk tuin moet inleveren lijkt hem niet te deren. “Het is goed voor het dorp, zo’n gebouw. Ook voor de kinderen is het fantastisch, zij krijgen straks een mooie nieuwe gymzaal en er is ruimte voor zowel een jeugd- als bejaardensoos. Voor iedereen wat wils.”

De multifunctionele accommodatie, waarvan de bouw in september 2013 is gestart, biedt straks ruimte aan verschillende doelgroepen en hun activiteiten. Zo zal de basisschool er gymles krijgen, de bejaardensoos er plaatsvinden en is er een podium gebouwd voor opvoeringen en kleine concerten. Ook omliggende plaatsjes zullen gebruik maken van de faciliteiten die de accommodatie te bieden heeft. Naast het feit dat dit nieuwe ‘dorpshuis’ een thuisbasis zal worden voor de inwoners, hebben de bouwplannen de dorpsbewoners ook dichterbij elkaar gebracht. Van de 416 inwonenden staan er maar liefst 100 op de vrijwilligerslijst voor het project “MFA”. Één vierde van het dorp is dus nauw betrokken bij de komst van dit gebouw. En dat mag best als indrukwekkend omschreven worden.

Andy komt straks samen met zijn gezin naast het kersverse dorpshuis te wonen. Waar eerst een grote schutting stond, kijken zij nu tegen de achterwand van de accommodatie aan. Ze zitten middenin de chaos. Alle stoeptegels liggen opgestapeld naast het terras, het gazon is omgespit en tussen de twee muren is een vrijwilliger bezig met de laatste stenen uit de tuin te halen. Toch redt het gezin zich prima, de zon schijnt volop en ze drinken samen een kop thee met het geluid van boren en muziek van de bouwvakkers op de achtergrond. Dat de tuin er nu zo bij ligt, is even niet anders, aldus de buurman. Ze krijgen, wanneer de MFA af is, hulp met de wederopbouw van hun, nu iets kleinere, tuin.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.