cito resultaat vogelaar het beste van regio

De leerlingen OBS de Vogelaar uit Raalte hebben het afgelopen jaar het beste Cito-resultaat van de regio gehaald. Gemiddeld scoorden ze 545,3 punten. Maximaal kun je 550 punten halen bij de toets. Het resultaat van de Vogelaar lijkt overigens geen toevalstreffer; vorig jaar behaalden de leerlingen gemiddeld 545,8 punten.

Bij St Niclaas in Lierderholthuis lag het gemiddelde afgelopen jaar op 541,4, de Rietkraag heeft een gemiddelde van 540,1.

Overigens zeggen de resultaten met de Cito-toets niet alles: “Met de stelling dat ‘de Citotoets niet het ijkpunt voor onderwijskwaliteit zou moeten zijn’ ben ik het wel eens, “ stelde directeur Adrie Bolijn van de Mare een aantal maanden geleden al. De Mare is de overkoepelende organisatie van openbare scholen in Salland. “De Cito-toets moet gebruikt worden waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld is, namelijk een beeld krijgen wat het best passende vervolgonderwijs zou kunnen zijn voor de deelnemende leerling uit groep 8. Een leerling wordt gedurende de gehele basisschool gevolgd, waardoor al bekend is wat de mogelijkheden zijn van de leerling. Het belang van de Cito-toets wordt mijn inziens veel te groot gemaakt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.