Home / archiefcentraal / cabaretavond stoppelhaene helligen hendrik

cabaretavond stoppelhaene helligen hendrik

Helligen Hendrik, Rob Scheepers, Gerard van der Weegh en ‘t Wiejes Cabaret staan woensdag 26 augustus op het podium van Sallandse Cabaretavond tijdens Stöppelhaene. De cabaretavond is traditiegetrouw de aftrap van het Sallands Oogsfeest.

Helligen Hendrik heeft ‘de kop vaak verkeerd staan’ en barst bij het minste of geringste uit in woede. Hoe chagrijniger Hendrik is, hoe enthousiaster de kreten zijn die uit het publiek komen. Keer op keer zijn de voorstellingen van Helligen Hendrik al uitverkocht in de voorverkoop. Voorgaande jaren was Hendrik nog niet hellig genoeg met Stöppelhaene om het publiek precies te vertellen wat er mis is met het Sallandse Oogstfeest. Dit jaar is de maat voor Hendrik vol en zal hij u op zijn eigen directe en botte wijze precies vertellen hoe het anders kan.

De Brabantse tonproater Rob Scheepers heeft al meerdere malen bewezen dat niet alleen Sallandsers over humor beschikken. Deze opperkletsmajoor heeft een aantal jaar geleden de hele Sallandse Herberg al eens op zijn kop gezet met als voetbalhooligan.

Lovende reacties kreeg Gerard van der Weegh vorig jaar na zijn debuutoptreden als Gaît de Zwerver op de cabaretavond. De laatste jaren is hij een graag geziene gast op de zittingsavond van de carnaval. Gait heeft niet zoveel met scherpe teksten: “Het moet leuk, los, simpel zijn. Dat doet het gewoon het beste. En in het Sallands, dat werkt goed voor mij, daarin kan ik me het allerbeste uitdrukken.”

En natuurlijk is het Wiejes Cabaret ook weer van de partij. Het duo heeft zich niet laten kisten door zuurpruimerige recensies in de Stentor vorig jaar. Hulleman en Kleine Schaars staan tegenwoordig door het jaar heen met een band in zalen en zaaltjes met een theateract. Met Stöppelhaene komen de Wiejenaren met z’n tween en blikken ze terug op alle belangrijke en minder belangrijke Raalter gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

De komende maand zullen ook de andere artiesten bekend worden gemaakt. Naast al deze optredens is de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames een traditioneel hoogtepunt van de Sallandse Cabaretavond. Ook is er tijdens de openingsavond van Stöppelhaene extra aandacht voor de Sallandse Boer en zijn oogstgaveproject. De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher. Entreekaarten zijn vanaf heden voor 13,50 euro te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De organisatie adviseert om tijdig kaarten te kopen, indien je verzekerd wil zijn van een plaats. De cabaretavond is de laatste jaren namelijk altijd volledig uitverkocht geweest.

De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19:00 uur geopend en het programma start om 19:30 uur.

Lees ook

Oosterhuis zangdienst in Wesepe

WESEPE – Op zondag 19 september vindt in de Protestantse kerk van Wesepe weer de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.