wim schuurman 40 jaar in het onderwijs

Er was een groot feest voor Wim Schuurman, de directeur van oecumenische basisschool De Kubus in Wijthmen. De in Raalte wonende leraar is inmiddels 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Op 28 mei werd hij op de school onthaald met feestliederen, mooie woorden en cadeaus. Met een huifkar werd Wim, samen met zijn familie, alle kinderen en leerkrachten opgehaald van school en naar de feestlocatie in Laag Zuthem gereden. Een mooie, maar natte tocht over het landgoed Den Alerdinck II.

Wim Schuurman is ruim 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht op verschillende basisscholen in Zwolle en nu alweer vele jaren als directeur op De Kubus. Wim stond mede aan de wieg van de oecumenische school, gevormd uit de Protestants Christelijke Strampess en de Rooms katholieke Jozefschool in Wijthmen. Het was een gezellig oud gebouw aan het eind van de Erfgenamenweg met veel speelruimte en groen eromheen. Bij de bouw van het Kulturhus met school was Wim intensief betrokken. Vijf jaar geleden werd de nieuwe school in gebruik genomen.

Wim Schuurman is een rustige, vriendelijke,collegiale directeur met oog voor zijn team, de leerlingen en hun ouders. Hij pakt aan, ruimt op en doet allerlei klussen die niet tot zijn takenpakket behoren. Zeker nu De Kubus helaas geen duizendpoot als conciërge meer heeft. Naast zijn directeurstaken staat Wim ook geregeld voor de klas en geeft enthousiast geschiedenis. Hij hoopt nog 2 jaar te mogen werken als directeur, om daarna van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.