Home / archiefcentraal / wethouder hiemstra opent kidsbeweegroute

wethouder hiemstra opent kidsbeweegroute

Het Drostenkamp park in Raalte is straks een kidsbeweegroute rijker. Op woensdag 25 juni wordt de route van 14.00 tot 15.00 uur officieel geopend door de jeugdburgemeester en wethouder Hiemstra. De route van ruim 1 km bestaat uit 12 leuke bordjes met beweegopdrachten speciaal voor de doelgroep 0 – 10 jaar. De bordjes zijn ontworpen door Magda Mali-Mous samen met een kidsdelegatie van vier kids en ontwerpbureau Lood.

De opening wordt een sportieve happening waar alle kids met ouders/grootouders welkom zijn. Om 14.00 uur zal Kwiek Dance de kids opwarmen voor het officiële moment om 14.15 uur. Dan opent jeugdburgemeester van Raalte, Rosi Niese, samen met de kidsdelegatie en wethouder Hiemstra officieel de route. En daarna krijgen alle kinderen en ouders de gelegenheid om samen met Landstede studenten de kidsbeweegroute te lopen. En om 15.00 uur is de gezamenlijke afsluiting. Gedurende de opening en tot 15.30 uur kan er nog worden gespeeld met spelmateriaal van Landstede, de spelenkar en kunnen kids zich laten schminken.

De opening wordt ondersteund door Sportbedrijf Raalte, Landstede, Kwiek Dance en Bakker Bart. De kidsbeweegroute, een initiatief van Magda Mali-Mous, heeft in 2013 de 2e prijs gewonnen van de Raalte Gezond Verkiezing en is beloond met 2500 euro door de gemeente Raalte. Inmiddels hebben ook de Rotary Raalte, Rabobank, enkele particulieren en Diergeneeskundig centrum Midden Salland een toezegging gedaan. Met deze financiële steun wordt de kidsbeweegroute nu echt gerealiseerd, een route waar de kids van Raalte en omgeving worden geprikkeld om lekker te bewegen.

Voor meer informatie ga je naar de website: https://www.facebook.com/#!/gemeenteraalte

Lees ook

Olsterveer weer in de vaart

OLST – Het Olsterveer is sinds vanochtend weer in de vaart. Het waterpeil van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.