vv heino promoveert naar de 1e klasse

Binnen twintig minuten leek Heino op rozen te zitten. Robin Gerritsen tekende voor de 0-1. Een goede actie van Schokker ging aan de goal vooraf. Door dit doelpunt moest PH Almelo twee keer scoren om verlenging af te dwingen.

Dit leek in de eerste helft onmogelijk voor de Almeloërs. Heino zat goed in de wedstrijd en speelden geconcentreerd. Hierdoor bleef de ruststand ook 0-1 voor Heino in Almelo. Het was niet te merken dat Heino in Almelo speelde. Langs de lijn waren allemaal groen-witten tenues te vinden. Geheel Heino was naar Almelo afgereisd om hun hoofdmacht aan te moedigen.

In de tweede helft begon PH Almelo een stuk feller. Dit resulteerde dan ook tot de verdiende gelijkmaker. Linksbuiten Sven Wennink maakte een goede actie en gaf de bal voor de goal van Heino. Luierweert stond daar de bal op te wachten. De spits van PH bedacht zich geen moment en vuurde op goal. Een paar tellen later zag hij zijn schot van richting veranderen en eindigen de bal achter de keeper van Heino. PH Almelo pakte direct de bal uit de goal om zo snel mogelijk de 2-1 te maken.

De 2-1 voorsprong kwam er uiteindelijk ook. Nick Wennink schoot met een volley de bal kiezelhard in de bovenhoek. De keeper van Heino lag machteloos op de grond en had de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord.

Met de 2-1 voorsprong op zak ging PH Almelo verder met kansen creëren. Heino leek rijp voor de slacht, maar PH Almelo wist haar vele kansen niet te benutten. Hierdoor gingen beide partijen verder in de verlenging.

In de verlenging kwam PH Almelo knap op 3-1. Nick Wennink leek zich te gaan ontpoppen tot man-of-the-match, nadat hij knap zijn tweede van de middag maakte. De speler omspeelde de keeper van Heino en schoot feilloos binnen.

Echter toonde de uitploeg veerkracht. Schokker was de gehele wedstrijd al een last voor de verdediging van PH Almelo. Ook dit keer was de pijlsnelle aanvaller de verdediging van PH te snel af. De speler zag Keijzer vrij staan voor de goal. De aanvoerder schoof de bal gemakkelijk in de hoek: 3-2.

Lang leek het er op dat beide partijen het gingen uitvechten via strafschoppen. Echter dacht „good-old” Blom daar anders over. Hij schoot namens Heino de 3-3 binnen. Dit gebeurde in de aller laatste minuut van de verlenging. Hierdoor speelt Heino volgend jaar in de 1e klasse. Na de fluitsignaal kwamen spelers en supporters samen op het veld van PH. Ergens tussen het feestgeruis lagen de verslagen spelers van PH Almelo. Zij komen volgend jaar weer uit in de 2e klasse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.