volle bak op sportpark de kampen

Voor de elfde keer vindt op Sportpark De Kampen het internationale jeugdvoetbaltoernooi de PompCup plaats. Op 7 en 8 juni zullen 800 jongens en meisjes uit verschillende Europese landen in verschillende categorieën strijden om de felbegeerde PompCup. Maar waarom is deze edities anders dan de voorgaande?

Het toernooi begint op vrijdag met het binnenstromen van de teams waarbij de honderden deelnemers uit heel Europa beslag leggen op het “Summercamp Heino”. Vanaf half zeven de volgende ochtend stromen de 200 vrijwilligers binnen op Sportpark de Kampen, gevolgd door de voetballers en supporters die vanaf 08:30 uur aftrappen voor twee dagen voetbal.

Naast de wedstrijden in de leeftijdscategorieën voor jongens onder 13, onder 15 en onder 17 en bij de meiden onder 15 en onder 17 zijn er verschillende prijzen te winnen. Nummers 1,2 en 3 van het toernooi ontvangen een beker, maar ook de Fair Play prijs is belangrijk. Daarnaast wordt in alle leeftijdscategorieën gezocht naar de beste speler/speelster en de beste keeper/keepster.

De statistieken worden steeds belangrijker voor de jeugd. Nieuw dit jaar is dan ook het overzicht wie de doelpunten scoren en wie de assist geven. Naast de competitie is er ook ieder jaar een speciale competitie. Dit jaar heeft de organisatie inspiratie opgedaan bij hun hoofdsponsor. Tijdens de zogenaamde footbowl competitie wordt gekeken welk team de meeste kegels omver kan schieten.

Rondom de wedstrijden is er voor deelnemers, vrijwilligers en bezoekers van alles te zien. Het PompCup Plaza is het centrale punt. Foto’s uit eerdere edities worden getoond om een sfeerimpressie te krijgen en nieuwe foto’s worden gemaakt. De standen in de verschillende poules worden op schermen getoond. Een hapje en een drankje kan worden gehaald en een DJ zal op zondagmiddag de muziek verzorgen. Het hoogtepunt op de zaterdag is de openingsceremonie op het hoofdveld om 12. 25 uur. Hierbij worden onder andere de volksliederen van de vijf landen die deelnemen aan het toernooi, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Zwitserland en Nederland, gespeeld.

Programma
Vrijdag

’s middags Aankomst teams op Summercamp

20.00 uur Aanvang teamleidersbijeenkomst op Summercamp

Zaterdag

8.30 uur Start wedstrijden

12.25 uur Openingsceremonie op het hoofdveld

18.00 uur Einde wedstrijden

Zondag

8.30 uur Start wedstrijden

v.a. 12.00 uur Dj op PompCup Plaza

± 14.30 uur Start finales

17.25 uur Prijsuitreiking op het hoofdveld

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.