voetbalspektakel bij pompcup heino

Spektakel, gezelligheid en sportiviteit vormen de kern van het internationale jeugdvoetbaltoernooi de PompCup in Heino. Net zoals de afgelopen tien edities speelde ook tijdens deze elfde editie het prachtige weer een grote rol. Het zorgde voor sfeer rondom de velden, gezelligheid op het PompCup Plaza en enthousiaste deelnemers. Met dank aan de 800 deelnemers, 240 vrijwilligers en honderden bezoekers werd na afloop gesproken over een prachtig weekend.

Tijdens de openingsceremonie op zaterdag werden de deelnemers uit vijf verschillende landen opgesteld op het hoofdveld. Voordat de volksliederen van Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Denemarken en Nederland konden worden gespeeld moesten de vlaggen worden gehesen. De landsvlaggen werden door middel van tokkelaars van 10 meter hoogte naar de vlaggenmasten gebracht. Tijdens het hijsen van de vlaggen zongen de deelnemers uit volle borst het door Ons genoegen gespeelde volkslied mee.

Op zondagochtend werden de laatste poulewedstrijden gespeeld, waarna vanaf 14.30 uur de finales plaatsvonden. In vijf verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden om de felbegeerde PompCup. De meiden streden om de titel in twee categorieën: onder 15 en onder 17 jaar. De Jongens waren verdeeld in drie leeftijdscategorieën: onder 13, onder 15 en onder 17 jaar.

Behalve de nummers 1,2 en 3 in iedere categorie waren er prijzen te verdienen voor de sportiefste ploeg: de fairplay prijs. Ook werden er in alle categorieën de beste speler en de beste keeper van het toernooi gekozen. Als laatste was er voor de teams een extra competitie opgezet, de zogenaamde footbowl, bowlen met je voeten in plaats van je handen. Na het ontvangen van de prijzen keerden de deelnemers moe maar voldaan huiswaarts. Zowel deelnemers, vrijwilligers, organisatie en de voetbalvereniging kijken terug op een feestelijk weekend.

Winnaars:

G15: SG Essen-Schönebeck G15

G17: TSG Burg Gretesch G17

U13: RKAVV

U15: vv Heino

U17: RKAVV

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.