Home / archiefcentraal / vandalen trekpont heeten melden zich

vandalen trekpont heeten melden zich

De vandalen die de trekpont over het Overijssels Kanaal bij Heeten begin deze week hebben omgegooid, hebben zich gemeld bij de politie. Dat bevestigt de eigenaar van de trekpont, de stichting Wandel- & Fietspaden Heeten en omstreken. Het gaat om zes jongens uit Raalte en Heino; allemaal zo rond de 16 jaar oud, aldus de stichting. Het vaartuig is vrijdag weer in de vaart genomen. Dat meldt RTV Oost.

De jongens hebben zich met hun ouders gemeld op het politiebureau. Volgens een woordvoerster van de stichting hebben de jongens op de pont staan schommelen en was het niet de bedoeling om de pont om te gooien. De jongens zouden binnenkort persoonlijk hun excuses aan de stichting aan willen bieden.

Vrijwilligers zijn druk in de weer geweest om de trekpont weer in de vaart te krijgen. De pont raakte beschadigd door de actie. Onder meer een kabel en een katrol gingen kapot. Volgens de stichting hebben de jongens beloofd dat zij de schade zullen vergoeden.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.