van steen niet langer fractievoorzitter cda

Elly van Steen is niet langer de fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Raalte. Ze is het niet eens met de voordracht en installatie van Gosse Hiemstra als wethouder van haar partij. Hiemstra zou enkel voor twee jaar als wethouder naar Raalte komen, maar dat wordt nu met vier jaar verlengd.

“Ik kan me niet vereenzelvigen met voordracht en installatie van Gosse,” stelt Elly van Steen in een reactie. “Ik ga dat niet verdedigen.” Van Steen benadrukt dat het haar niet om de kwaliteiten of de persoon van Gosse Hiemstra gaat. Het gaat haar puur om beloften die ze eerder heeft gedaan aan de gemeenteraad en de kiezer. “Persoonlijke integriteit,” noemt ze het.

Van Steen blijft wel lid van de CDA-fractie in de gemeenteraad. “Ik sta nog steeds achter de politieke inhoud, maar ik kan niet verkopen wat toegezegd is. Ik had gehoopt op een lokale kandidaat.” Van

Steen meldt ook dat het haar eigen besluit is om terug te treden als fractievoorzitter en zij absoluut niet in aanmerking wilde komen voor een functie als wethouder.

Raymond Godeschalk neemt het fractievoorzitterschap over. Hij licht de herinstallatie van Hiemstra toe. “We hadden meerdere kandidaten voor zijn functie beschikbaar. Toen het een deeltijdfunctie werd, werd voor alle kandidaten het inkomensverschil te groot. En met het oog op de decentralisaties is Gosse goed bezig in Raalte. Hij de aangewezen persoon voor deze portefeuille.”

Godeschalk kan goed begrijpen dat de buitenwacht ietwat verrast reageert op het feit dat CDA terugkomt op eerdere toezeggingen. Hiemstra blijft immers in Deventer wonen, terwijl de gemeenteraad in het verleden wel eens een probleem maakte van een wethouder van buitenaf. “Goed bestuur weegt zwaarder dan het uitgangspunt dat iemand uit de gemeente moet komen.”

Over het aftreden van Van Steen stelt Godeschalk: “Binnen de fractie was niet de beleving dat er iets moest veranderen. Het is een zuivere afweging van haarzelf.” Hij stelt blij te zijn dat Van Steen bij het CDA blijft. “De expertise van Elly is belangrijk voor de fractie en de partij. We hebben nog steeds een goede verstandhouding.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.