tentoonstelling lotta blokker in de fundatie

“Wat gebeurt er ’s nachts? Als de lichten doven en de telefoon niet meer gaat? Als er geen afspraken zijn en de grote stilte begint?” De Nederlandse beeldhouwster Lotta Blokker (Amsterdam 1980) vroeg het zichzelf vaak af. Als kind al, als ze wakker lag en dacht dat iedereen sliep. Met deze herinnering als uitgangspunt maakte zij de serie ‘The Hour of the Wolf’: tien levensgrote, bronzen sculpturen die de gevoelens van de slapelozen verbeelden.

Museum de Fundatie toont dit intieme project, waarin Blokker uitdrukking geeft aan haar verlangen dichtbij iemand anders te kunnen komen, van 30 augustus 2014 t/m 4 januari 2015. Naast dit werk exposeert zij verschillende andere figuratieve beelden waarin zij de ziel van de geportretteerde wist te vangen.

Blokkers sculpturen hebben een enorme zeggingskracht. In tegenstelling tot haar jonge en frêle verschijning is haar hand die van de ervaren, gevestigde kunstenaar. Gelijk de Franse beeldhouwer August Rodin creëert Blokker expressieve sculpturen, die in kwetsbaarheid het oeuvre van de Duitse kunstenares Käthe Kollwitz nabij komen. Het maakt haar werk krachtig en imposant, maar ook heel menselijk en herkenbaar.

Bij de tentoonstelling Lotta Blokker – The Hour of the Wolf verschijnt een publicatie (Waanders Uitgevers) en een documentaire (Het Wolfsuur. Regie: Frans Weisz. Producent: Ton Okkerse EMS Films).

De tentoonstelling: ‘Lotta Blokker – The Hour of the Wolf’ is te zien van 30 augustus 2014 t/m 4 januari 2015 in Museum de Fundatie in Zwolle. Voor meer informatie ga je naar de website: http://staging2.museumdefundatie.nl/

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.