team sukerbiet haalt 120000 euro op

Team Sukerbiet uit Lemelerveld heeft met haar acties in de aanloop naar en tijdens Alpe d’HuZes ruim 120.000 euro opgehaald voor het KWF. Met 24 fietsers, 7 lopers, 3 vrijwilligers, nagenoeg alle eega’s en zelfs enkele kinderen vertrok team Sukerbiet vorige week zondag richting Frankrijk voor de grote uitdaging de Alpe d’Huez zes keer te beklimmen. Een grote actie van de stichting Alpe d’Huzes ten behoeve van het KWF.

Na wat acclimatiseren was het donderdag 5 juni zover en konden de atleten na anderhalf jaar voorbereiding eindelijk de kroon op hun werk zetten. Na een ontbijt om drie uur ’s nachts werd koers gezet in het donker richting Bourg d’Oisans en kon men rond half vijf aan de eerste beklimming beginnen. De atleten werden goed wakker bij de eerste afdaling. Boven op de berg was de temperatuur onder nul. Diverse fietsers kwamen dan ook in onderkoelde toestand terug in het dal.

Een leger aan vrijwilligers zorgde de hele dag voor een goede verzorging in de vorm van warme dekens, drankjes, sponzen, pasta, pannenkoeken, fruit en alles wat goed is voor een goede prestatie.

De bonte stoet van sporters trok ook vele supporters naar de berg, die met hun applaus en aanmoedigingen de renners en runners naar boven schreeuwden. Door een eigen verzorgingspost onder én boven aan de berg kwam team Sukerbiet niks te kort en werden er door de atleten zeer goede prestaties neergezet: bij de fietsers werd zelfs door één man zeven keer de berg beklommen en bij de runners ook door één man 4 keer (hardlopend 4 x 13 km=52 km) In de loop van de dag deed de zon steeds meer van zich spreken en werd het voor iedereen een aangenaam verpozen op de Nederlandse berg.

Over het hele parcours werd iedereen door de vele kaarsjes en spandoeken met de neus op de feiten gedrukt, dat kanker de wereld uit moet. Aan het eind van de dag werd medegedeeld dat de actie weer meer dan 12 miljoen heeft opgebracht, maar dat daarmee de strijd nog niet gestreden is. Er zullen nog vele acties nodig zijn om de onderzoeken en andere bestrijdingen van deze ziekte mogelijk te maken. Team Sukerbiet is trots dat ze een steentje(ruim 120.000 euro) hieraan heeft kunnen bijdragen. Ze kijken dan ook met een voldaan gevoel terug op dit project.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.