sv raalte ook volgend jaar in de 5e klasse

SV Raalte is er niet in geslaagd om te winnen van Avanti Wilskracht. De ploeg uit Raalte moest winnen van Avanti om te promoveren naar de 4e klasse. Echter was Avanti te sterk voor de plaatselijke SV. De eindstand werd 3-3.

Binnen tien minuten kwam Avanti al op een 0-2 voorsprong. Michel Vlaanderen en Pascal Gemser wisten vanuit twee prima aanvallen hun team in een zetel te helpen. “Na deze twee doelpunten liepen we al snel achter de feiten aan”, vertelde Raalte-trainer Jan Plagman.

Echter toonde SV Raalte veerkracht. Marnix van Santen wist in de 13e minuut een vrije trap prachtig raak te schieten. Door deze aansluitingstreffer kwam Raalte steeds meer terug in de wedstrijd.

In de 42e minuut tekende Jurry Tibben aan voor de gelijkmaker. Promotie leek in één keer weer haalbaar voor de Raaltenaren.

Het duurde niet lang of dit gevoel bleek alweer een illusie. Een eigen goal van David Lindeboom bracht de uitploeg vlak voor rust weer op voorsprong. De laatste man van Raalte kon vrij weinig doen aan de eigen goal. De speler probeerde een bal te blokken, maar dit ging niet helemaal goed. De keeper van Raalte schrok hiervan en stond volledig op het verkeerde been. Avanti kwam hierdoor gelukkig op 2-3.

“Als we met een 2-2 de rust in hadden gegaan waren we vol zelfvertrouwen de tweede helft begonnen. Ik denk dat we het daar vandaag hebben laten liggen”, verklaarde de trainer.

Na rust was Avanti de betere partij. Raalte brak een paar keer gevaarlijk uit. Het centrum en de keeper van Avanti waren de achillespees van de uitploeg. Raalte probeerde daarom ook veel via het centrum te spelen. In de 68e minuut kreeg Freek Richters zijn tweede geel van de middag. Hierdoor kon de middenvelder van Avanti vroegtijdig gaan douchen.

Door de rode kaart en het overtal van Raalte kreeg de thuisploeg een paar mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Pas in de blessuretijd gebeurde dit dan ook. Mark Hogeboom wist in zijn afscheidsduel een afgeslagen corner binnen te werken. De speler van Raalte kreeg na zijn goal nog een publiekswissel.

De goal kwam te laat voor de Raaltenaren. Door het gelijke spel speelt Raalte volgend jaar “gewoon” in de 5e klasse. Avanti heeft zich gehandhaaft en speelt volgend jaar in de 4e klasse.

Jan Plagman keek samen met ons terug op dit seizoen: “Ja, eigenlijk is het teleurstellend. In de eerste seizoenshelft deden we goed mee, maar in de tweede seizoenshelft hebben we het weggegeven. Als we, met alle respect voor de clubs, verliezen van SDOL-thuis en Vilsteren-uit dan is er iets mis. Ik denk dat wij beter voetbal kunnen spelen van Vroomshoop, maar zij worden kampioen. Ik denk dat we daar het kampioenschap hebben weggegeven”.

Op deze wedstrijd had de trainer niets op te merken: “De jongens hebben goed hun best gedaan en genoeg inzet en strijd getoond. Helaas was Avanti beter. Ik ben trots op de jongens”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.