Home / archiefcentraal / spoorlijn zwolle almelo wordt elektrisch

spoorlijn zwolle almelo wordt elektrisch

In maart heeft D66 Overijssel een onderzoek, uitgevoerd door ingenieursbureau Mobycon, naar buiten gebracht waaruit duidelijk werd dat elektrificeren van de spoorlijn Zwolle-Almelo niet alleen een investering in duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardig openbaar vervoer is, maar ook nog eens geld oplevert. Daarop heeft de partij deze aanbeveling overgebracht aan het college.

D66 wil graag zo snel mogelijk beginnen met de aanleg van de elektrificatie en wil daarom ter overweging aan het college meegeven om besluitvorming en uitvoering van elektrificatie van het spoor, inclusief geschiktmaking voor Intercityverkeer te starten, en los te koppelen van eventuele dienstregelingsdiscussies die op een later moment gevoerd kunnen worden.

D66 Statenlid Margreet Overmeen: “Een hoogwaardige spoorlijn Zwolle-Almelo zorgt voor een snelle en schone verbinding tussen de twee Overijsselse kernregio’s Twente en Zwolle. Daarbij is het openbaar vervoer toegankelijker, denk daarbij aan studenten en ouderen, dan vervoer via de auto. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een investering is waar veel forenzen van gaan profiteren!”

Lees ook

Voertuig van vermiste man bij Wijhe uit de IJssel gehaald

WIJHE – Op de vroege avond van 3 augustus heeft de politie bij Wijhe een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.