Home / archiefcentraal / sp wil dat hiemstra naar raalte verhuist

sp wil dat hiemstra naar raalte verhuist

Deze week werd bekend dat Gosse Hiemstra, woonachtig in Deventer, nog een periode van 4 jaar wethouder in Raalte blijft. Hij werd in 2012 echter aangesteld voor een periode van twee jaar, daarna zou hij weer vertrekken. Daarom besloot de gemeenteraad niet van hem te eisen om naar Raalte te verhuizen. De SP wil nu dat hij voor de komende vier jaar wel in Raalte komt wonen.

De SP memoreert aan de gelijkende kwestie met voormalig wethouder Gerard Elferink. Hij moest van de gemeenteraad naar Raalte verhuizen om hier wethouder te mogen worden. Ook stelt de Socialistische Partij dat er in Raalte een overschot is aan locaties waar riante villa’s gebouwd kunnen worden.

“Overwegende dat de regel dat een wethouder moet wonen in de gemeente waar hij wethouder is, geen regel is die door de gemeente zelf is bedacht, maar is opgelegd door de landelijke overheid en we daar ons aan willen houden. Als we de minima met regels om de oren slaan, moeten we zelf ook het goede voorbeeld geven door ons aan de regels te houden,” aldus de SP.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.