snorfietser moet helm maar roken mag

Den Haag heeft een plan in de maak om snorfietsers van het fietspad te weren en ze de gewone weg op te sturen. Ze moeten dan wel een helm op. Het is vooral het bewijs dat we nog lang niet toe zijn aan minder regels.

Het wordt te druk op het fietspad. Dus moet er ruimte gemaakt worden. Omdat snorfietsen meestal toch te hard gaan, moeten zij de weg maar op. Een rare oplossing. Als snorfietsers te hard gaan, moet je zorgen dat ze zachter gaan. En dat het te druk op het fietspad wordt, zal zo zijn, maart wordt het straks ook niet te druk op de weg als de snorfietsers daar terecht komen?

Wat nog het meest ondergesneeuwd blijft in de discussie is die helm: ze gaan toch te hard (heb je dan eigenlijk geen brommer?), dus moeten ze de weg op, maar dan wel met helm.

Als het harder dan 25 gaat, moet een snorfietser een helm. In de auto moeten we een gordel. In de deur van de meterkast moet een rooster om gaslucht te kunnen ruiken en de auto moet ieder jaar APK-gekeurd. Allemaal overheidsbemoeienis die heel logisch gevonden wordt.

Maar in andere gevallen moeten we onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Een paar voorbeelden. Sigaretten kun je gewoon bij de kassa kopen. En drank is de kurk van tentfeesten.

De kledingbranche heeft nieuwe kindermaten ingevoerd omdat een kind van nu vier centimeter dikker is geworden in de taille dan een kind van twaalf jaar geleden. Artsen zijn kritisch, maar de overheid doet niets tegen bagger-eten in supermarkten.

Ziek worden van wifi? Och, dat komt wel goed. En het is zo makkelijk. Net als asbest vroeger. En dicht bij de snelweg wonen? Wat maakt het uit of we er 130 rijden.

Als iemand met psychische klachten rare dingen doet op straat, mag hij niet zo maar jaar een psychiatrische opvang gebracht worden. Daar moet ie wel eerst toestemming voor geven. Iemand met een gebroken been hoeft geen toestemming te geven voor naar het ziekenhuis gebracht te worden.

Snorfietsers met een helm… Wie kan uitleggen waarom het de ene keer zo heel normaal is dat de overheid zich bemoeit met onze veiligheid en dat de overheid de andere keer het standpunt inneemt dat we zelf onze verantwoordelijkheid moeten nemen.

logo Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.