salland kleurt roze voor leontien ladies ride

Ongeveer 5.000, veelal in roze gehulde, vrouwen hebben zondag meegedaan aan de Leontien Ladies Ride vanaf Raalte. Burgemeester Piet Zoon en Leontien Zijlaard- Van Moorsel zelf gaven samen het startschot voor een mooie fietsdag. Het bedrag van 12.500 euro dat werd opgehaald met het evenement komt ten goede aan de stichting van Leontien die zich inzet voor het behandelen van vrouwen met een eetstoornis.

Er waren twee routes te fietsen; die van 35 en die van 65 kilometer. Bij het fietsen van de routes ging het niet om de snelste tijden, maar om fietsen én genieten. Daar draait het om tijdens Leontien Ladies Ride; met zijn allen lachen en dollen met een gemeenschappelijk doel, namelijk de eindstreep halen.

In alle dorpen die werden aangedaan, werden de deelnemers feestelijk ontvangen. Bij de eindstreep wachtte een slotfeest met artiesten.

Meer foto's