raalte maakt website anoniem

De gemeente Raalte gaat brieven aan en van inwoners over beleidszaken anoniem op haar website plaatsen. Eerder plaatsten ze de brieven nog met de naam van de afzender of geadresseerde erin. Het besluit komt volgens de burgemeester door ‘de wens van derden om hun privacy te beschermen.’

“Op de persoon terug te leiden gegevens horen niet openbaar te zijn,” stelt Piet Zoon. “De wet bescherming persoonsgegevens gaat boven de wet openbaarheid van bestuur.”

Per saldo houdt het in dat mensen die bezwaar maken tegen een bestemmingsplan of bijvoorbeeld een dwangsom opgelegd krijgen, niet meer terug te leiden zijn. Volgens Piet Zoon passen 9 van de 10 gemeentes dit beleid al toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.