programma welsumse karmse bekend

De Vereniging voor Volksvermaken in Welsum heeft het weer druk met de organisatie van het jaarlijkse evenement de Welsumse Karmse. Hieronder het volledige programma:

VRIJDAG 1 AUGUSTUS

Nieuw dit jaar is het onderdeel TrekkerTrek in het programma. Tractorpulling gaat zo: op een stuk grond (zonder gras laag) wordt een baan uitgezet van 100 meter lang. De tractoren gaan om de beurt proberen om zo ver mogelijk te komen op deze baan. Om het moeilijk te maken wordt er een sleepwagen aan de tractor gekoppeld. Hoe verder je komt hoe meer weerstand deze sleepwagen biedt. Wie het verst komt is de winnaar, na een spannende finale uiteraard. Van 14.00 – 22.00 uur kun je dit spektakel bijwonen op het Kermisterrein aan de Erveweg in Welsum.

Feest in de tent met de Powerband. Deze vrolijke, enthousiaste heren Jan Steegink (drum en zang) en Sjon Rodijk (toetsen en zang) maken van elk feest een knalfeest. Van rock’n roll tot Hollandse toppers en alles wat daar tussen zit wordt enthousiast ten gehore gebracht. Het maakt de heren niks uit, als het maar feest wordt samen met het publiek. Uiteraard alles 100% live.

ZATERDAG 2 AUGUSTUS

Jaarmarkt

Als je van gezelligheid en rommelen tussen diverse spulletjes houdt, dan is de jaarmarkt op zaterdagochtend 2 augustus een bezoek waard. Er wordt weer een heus jaarmarkt terras ingericht waar het prima zitten en bijkletsen is. Voor de kinderen wordt er rondom het terras voor entertainment gezorgd zodat ook zij zich vermaken en de ouders even rustig kunnen zitten of rondsnuffelen. Wil je zelf spullen aanbieden op de jaarmarkt? Geef je dan op via: jaarmarkt@welsumsekarmse.nl

Natuurfietstocht

Lekker samen fietsen door het mooie landschap van Welsum en omgeving. Zaterdagmiddag om 14.00 is het weer tijd voor de inmiddels beroemde fietstocht voor oud en jong. De heren Anton & Anton hebben ook dit jaar weer een mooie tocht uitgezet. Kom naar het Kermisterrein aan de erveweg vanaf 14.00 uur om je aan te melden en de route te krijgen.

WK Darten

Nieuw onderdeel in het goed gevulde programma is het WK Darten, verzorgd door het dartteam van eettapperij Bijsterbosch. Vanaf 13.00 begint de competitie.

Kermis Corso

Een vast onderdeel van de drie dagen durende Welsumse Karmse is het corso op zaterdagavond. Het dorp aan de overkant van de IJssel telt slechts 600 inwoners, maar weet elk jaar weer een optocht van formaat te organiseren. Kinderen met versierde fietsjes, scholieren met omgetoverde brommers, jongeren en volwassenen met praalwagens. Met een onderbreking tussen 1959 en 1974 gebeurt dit al zo’n zeventig jaar. De wagenbouwers vormen buurt-, familie- en vriendengroepen. Op zaterdagavond 2 augustus beginnen de praalwagens om 19.00 uur aan hun ronde door het dorp. De vrolijke noten van diverse muziekkorpsen klinken, en over de dijk trekt een bonte stoet voorbij. De optocht eindigt op het feestterrein. Hier maakt elke wagen afzonderlijk nog een rondje, waarbij de vakjury vertelt over de kwaliteiten van de praalwagen. En dan komt het moment van de prijsuitreiking, het publiek kent ook een prijs toe aan de wagen die zij het mooist vinden.

Kermis Party

De zaterdagavond Kermis Party wordt door HilsstreetLive en DJ Sander neergezet.

De Party Coverband Hillstreet live komt zaterdag avond vanaf 20.00 uur weer een flink feest maken. De actieve band die in coverland het verschil maken omdat ze, geheel vanuit hun passie, kilometers willen maken op het podium. Daarnaast hebben ze bijna allemaal een gedegen opleiding aan diverse conservatoria in Nederland.

DJ Sander

Een feestbeest in hart en nieren. Sander is een bekende in de regio en kent zijn publiek dan ook door en door en vindt met de muziek aansluiting bij zijn publiek.

ZONDAG 3 AUGUSTUS

De zondagmiddag staat als vanouds bekend als de familiemiddag. Een gevarieerd programma, geschikt voor het hele gezin en voor alle leeftijden aanvang vanaf 13.30 uur.

Dit jaar op het Kermis terrein:

– Ringsteken met paard en wagen in western style

– Doelschieten; leuk voor jong en oud wie hem erin schiet langs de keeper

– Laserschieten

– Zandbak en vermaak voor de aller kleinsten

– Terras en muziek

Show van Tommie’s woeste wilde westen: Een betoverend verhalen boek komt tot leven en neemt je mee naar het woeste wilde westen.Een bende gevaarlijke cowboys probeert een kudde”indianen” paarden te stelen. En wat er dan gebeurd …Een spannend spektakel voor jong en oud!

Linedance met de Wobbelingdancers: Omdat de club waar ze dansten meer naar het moderne linedancen ging en zij van de echte oude country muziek hielden besloten ze zelf een country en western dance club op te richten. Eerst meer als grapje, maar later als echt serieus, met goed geluid, apparatuur en installatie. Na een beetje puzzelen en wiebelen om een passende naam te bedenken kwamen ze op de Wobbling Dancers. De naam van hun sponsor, Wiebe, is hier ook meteen in verwerkt.

Kermisparty met FRAGMENT

Op veler verzoek na het optreden op de Karmse van vorig jaar is de band Fragment nogmaals een keer uitgenodigd op de Kermis Party.

Voor meer informatie en / of aanmeldingen: staging2.welsumsekarmse. nl en Facebook/ welsumsekarmse

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.