podiumplaats voor heiki laing bij nk veendam

Heiki Laing is tijdens het NK in Veendam tweede geworden. Op zaterdag 7 juni is het NK in Veendam verreden onder warme weersomstandigheden. Veendam staat bekend om zijn relatieve smalle baan waar het moeilijk inhalen is. Desondanks was het circuit goed aangelegd. Tijdens de kwalificatietraining zette Heiki na een keer flink aanzetten de snelste tijd op de klok.

De start van de eerste manche verliep slecht. Met nog twee rijders achter zich, moest hij aan de wedstrijd beginnen. Halverwege de wedstrijd lag Heiki op plek acht. De verschillen in rijders werden daar minder waardoor het moeilijk werd om in te halen. Heiki haalde het onderste uit de kan en reed supersterk om uiteindelijk als tweede te finishen.

Voor de start van de tweede manche koos Heiki een andere startpositie. Dit resulteerde in een veel betere start. Ca. vier ronden voor het eind wist Heiki opnieuw door sterk te rijden beslag te leggen op de tweede plaats. Heiki kon de kopman, leider is in de competitie, volgen maar inhalen zat er niet in.

Met de punten van deze twee uitslagen mocht Heiki de beker van de tweede plek in ontvangst nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.