peuterinloop bij bibliotheek in olst

De Peuterinloop is een bijeenkomst speciaal voor peuters met een VVE indicatie en hun ouders. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld voor kinderen die een extra zetje nodig hebben daar waar het gaat om taal en taalverwerving. Het leesbevorderingsprogramma ‘Doe meer met Bas’ is een belangrijk onderdeel binnen de VVE, kinderen worden op speelse wijze vertrouwd gemaakt met taal, nieuwe woorden en begrippen.

Peuterwerk, GGD, gemeente en de bibliotheek organiseren 4 bijeenkomsten per jaar in het lokaal van de BSO, naast de Peuterpost of in de bibliotheek. Elke keer is er een ander thema rondom Bas, aangevuld met informatie van de bibliotheek, de GGD, de logopediste of een andere deskundige.

Een bijeenkomst duurt ongeveer een uur. Vrijdagochtend 6 juni kwamen 8 ouders met hun peuter naar de bijeenkomst. Hanneke van der Kamp en Betty van Dieren, beide pedagogisch medewerkers van KOOS kinderopvang, lieten met de kinderen zien wat er gedaan wordt rond het thema “vervoer “. Op dit moment wordt hiermee gewerkt op het peuterwerk; het is een onderdeel van: Met Bas op stap.

De ouders kregen uitleg over de werkwijze van het programma en tips wat de ouders thuis met de kinderen kunnen doen. Belangrijk hierbij is voorlezen.

Rita Glas van de bibliotheek is het hier van harte mee eens, want als kinderen elke dag een kwartiertje worden voorgelezen dan wordt hun woordenschat spelenderwijs vergroot en dat geeft hen een prima start op de basisschool. Ze had een aantal boeken meegenomen die de ouders konden bekijken en lenen om thuis nog eens rustig samen met hun kind van te genieten.

Een aantal kinderen wordt binnenkort lid van de bibliotheek, tot 18 jaar kan dit gratis, dus ze hebben nog jarenlang leesplezier voor de boeg. Informatie over data en inhoud van de bijeenkomsten na de zomervakantie vind je op de website van de bibliotheek Olst-Wijhe: http://staging2.bibliotheekolst-wijhe.nl/.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.