Home / archiefcentraal / peter portengen 4 3 3 hoort bij nederland

peter portengen 4 3 3 hoort bij nederland

Elke dag in de aanloop naar het WK voetbal in Brazilië spreken wij iemand over zijn visie op het WK. Dit keer: Peter Portengen, trainer van handbal-landskampioen Sercodak in Dalfsen, en sinds kort ook van Jong Oranje.

Portenger is niet zo’n voorstander van het vernieuwde systeem dat Louis van Gaal wil invoeren. “Ik vind dat 4-3-3 bij de Nederlandse voetbalcultuur hoort; twee snelle buitenspelers en een goede afmaker. Wij zijn bekend om het laten zien van goed voetbal. Wij zijn geen land van: het resultaat is het enige wat telt”, zegt Peter.

Het Nederlands elftal is volgens Portenger niet in staat om het WK te winnen. Hij denkt niet dat wij dit jaar tegen de andere grote voetbalnaties goed kunnen presteren. “Als we de poulefase doorkomen vind ik het al een hele prestatie. Ik schat landen als Spanje en Chili toch wel hoger in dan Nederland op dit WK. Misschien moeten we ons wel fixeren op volgend jaar. Er komt een goede lichting aan die over een paar jaar in het buitenland kunnen schitteren. Jongens als Davy Klaasen en Daley Blind kunnen grote spelers worden waar wij het volgende WK veel aan gaan hebben.”

Ben je het eens met deze analyse? Of heb je een heel andere verwachting? Laat het ons weten! Wil je ook jouw voorspellingen voor het WK doen en leuke prijzen winnen. Ga dan naar: http://www.scorito.com/wk2014/nu-centraal-poule

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.