pec speler drost vast voor poging tot doodslag

PEC Zwolle-speler Jesper Drost van PEC Zwolle zit sinds vrijdag vast omdat hij zou in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen in Steenwijk met zijn auto hebben aangereden na een ruzie. Dat meldt RTV Oost. Drost wordt verdacht van poging tot doodslag en het verlaten van de plek van een ongeluk.

De aanrijding op de Van der Kornputsingel zou zijn gebeurd na een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Gasthuisstraat in Steenwijk. De twee 20-jarige mannen uit Steenwijk en Leeuwarden raakten lichtgewond en deden aangifte tegen Drost. De auto van Drost werd donderdagochtend vroeg al in beslag genomen. Vrijdag werd Drost aangehouden. Van de vechtpartij heeft niemand aangifte gedaan. De politie verwacht niet dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

Dinsdagochtend wordt de voetballer van PEC vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie ziet geen reden hem langer vast te houden. Wanneer de rechtszaak dient is niet bekend.

Privékwestie

Drost was vandaag op de eerste training van PEC Zwolle de opvallende afwezige. Trainer Ron Jans verklaarde achteraf de afwezigheid van Drost met de woorden: “Die heeft een paar dagen nodig om een privékwestie op te lossen.” De club wil op dit moment geen commentaar leveren op de aanhouding omdat het een privézaak betreft.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.