Home / archiefcentraal / oude wesselink belgie gevaarlijke outsider

oude wesselink belgie gevaarlijke outsider

Elke dag in de aanloop naar het WK voetbal in Brazilië spreken wij iemand over zijn visie op het WK. Dit keer: Marcel Oude Wesselink, directeur/hoofdredacteur van RTV Oost. Hij laat zijn mening graag horen.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat Van Gaal er goed aan zou doen als hij het systeem omgooit. In het vernieuwde 5-3-2 systeem vind ik dat er veel meer mogelijkheden zijn. Vooral omdat je daar Sneijder goed kan inpassen. Ik zou altijd zorgen dat Sneijder speelt. Hij heeft te veel klasse om ernaast te staan. Je moet alleen even kijken of je hem naast De Jong neerzet of dat je hem naar voren schuift en Blind op deze plek zet”, legt Oude Wesselink uit. “Maar van Blind ben ik eigenlijk niet zo kapot. Die kan je beter linksback zetten dan op het middenveld. Naast De Jong zie ik liever een meer dynamische speler. Maar dat is misschien omdat ik daar meer van houdt”, sluit Marcel zijn visie over het Nederlands elftal af.

Wie er winnaar wordt van het WK, is volgens Oude Wesselink nog niet helemaal zeker. Volgens hem zijn er meerdere grote kanshebbers voor de WK-titel zoals. “Spanje, Argentinië, Duitsland en natuurlijk Brazilië maken goede kans.” Ook heeft Marcel een toch wel wat verassende outsider. “Ik vind België een gevaarlijke ploeg. Ze hebben dit jaar veel spelers met internationale ervaring zoals Thomas Vermaelen, Vincent Kompany en Jan Vertonghen. Deze spelers hebben een sterke persoonlijkheid en kunnen de jonge gasten in het elftal wel op sleeptouw nemen.”

Ben je het eens met deze analyse? Of heb je een heel andere verwachting? Laat het ons weten! Wil je ook jouw voorspellingen voor het WK doen en leuke prijzen winnen. Ga dan naar: http://www.scorito.com/wk2014/nu-centraal-poule

Lees ook

Rick Evers: Wit rood wit

Ik heb het virus. Het is niet anders. Opgelopen tijdens Ajax tegen Cambuur Leeuwarden in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.