op weg naar renb kensington

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag de afsluiter van de openingsavond: Kensington.

Kensington is een Nederlandse rockband uit de stad Utrecht. De band werd opgericht in 2005 en heeft sindsdien twee albums uitgebracht. Het eerste album, ‘Borders’ verscheen in 2010 en in mei 2012 is het tweede album ‘Vultures uitgekomen’. De band bestaat op dit moment uit zanger-gitarist Eloi Youssef, zanger-gitarist Casper Starreveld, bassist Jan Haker en drummer Niles Vandenberg.

In 2007 speelt de band vele shows in Nederland. Ze deden onder meer mee aan de Popronde en speelden in het voorprogramma van de Amerikaanse band ‘Movies with Heroes’. Eind 2007 besloot drummer Lucas Lenselink de band te verlaten. Een nieuwe drummer werd gevonden, in de persoon van Niles Vandenberg, die daarvoor drumde bij de Noordwijkse band Griffin.

[b]Awards[b/]

Kensington won ook verschillende Awards waaronder de 3FM Award voor beste album. Een 3FM Award voor Beste Live Act en de Serious Taltent Award. In totaal was Kensington voor vier Awards genomineerd. Ook wist de band een MTV EMA Award te bemachtigen voor ‘Best Dutch Act’. De stijl van Kensington is een beetje een mix tussen rock en Britse pop. Met het nummer ‘Home Again’ stond de band vijf weken in de Mediamarkt top 40. Ook met hun nieuwe nummer ‘Streets’ staan ze al een aantal weken in de Top 40. Ook won Kensington tijdens het uitzinnige MTV-gala vorig jaar in de Ziggo-dome een MTV Europe Music Award.

Gelukkig vergeten de jongens Nederland niet en komen ze dit jaar naar Ribs&Blues om hun talent te laten horen.

Zaterdag 7 juni MainStage 23:30 tot 00:30

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://staging2.fotosbluesrock.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.