op weg naar renb de dijk

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag De Dijk.

De Dijk, genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk, wordt in 1981 begonnen door de broers Huub en Hans van der Lubbe, samen met gitarist Nico Arzbach, op de restanten van het ter ziele gegane Stampei. Met hun unieke combinatie van stevige, op rock en soul geschoeide muziek en hartstochtelijke, geëngageerde Nederlandstalige teksten, valt de band direct op in het popcircuit van de vroege jaren tachtig. Wanneer in 1983 Antonie Broek en Pim Kops bij de band komen, is de kern van De Dijk gevormd.

Ditzelfde vijftal zal decennia later nog altijd samen op het podium staan. In de loop van de jaren tachtig maakt De Dijk vooral in het live-circuit haar status van beloftevolle band waar, om die vervolgens met sterke plaatreleases te ontstijgen. In 1987 komt De Dijk voor het eerst in de hitparade met de single ‘Mag het Licht Uit’. En wanneer in 1989 het vijfde album’ Niemand in de Stad’ uitkomt, staat het in vrijwel elk dagblad en muziektijdschrift te lezen: De Dijk breekt definitief door.

In de loop der jaren hebben ze verschillende onderscheidingen gekregen waaronder: gouden platen, platina platen, zilveren harpen en gouden harpen. In 1995 wonnen ze de Edison Populair en in 2005 kregen ze de Edison Oeuvreprijs.

De Dijk is nog lang niet klaar met optreden en staan daarom dit jaar weer op Ribs&Blues. Vorig jaar is Ribs&Blues en De Dijk een goede combinatie gebleken. Vandaar dat ze dit jaar niet kunnen ontbreken.

Zaterdag 7 juni MainStage 21:30 tot 23:30

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://staging2.fotosbluesrock.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.