onze man in brazilie zakkenrollen

In een bezemkast van waaruit Onze Man verslag doet over het WK – het tripje naar Brazilië kreeg hij niet vergoed van de baas – kun je niet gezakkenrold worden. Dus was Onze Man blij dat hij de afgelopen wedstrijden niet heeft hoeven kijken vanaf een groot overbevolkt plein ergens in bijvoorbeeld Sao Paulo.

Maar Onze Man heeft wel zakkenrolervaring. Een keer persoonlijk gerold. Een keer een mooi verhaal over gehoord.

Dat ie zelf z’n portemonnee kwijt raakte was in Praag. Stond ie boven op de berg bij het koninklijk paleis samen met een heleboel andere toeristen over de stad te kijken. Even later wilde hij een klein souvenirtje betalen, zat de portemonnee niet meer in zijn broekzak. “Een diepe zijzak met knoop erop van mij driekwartsbroek,” legde Onze Man aan de politie uit. “Ik had hem daar juist verstopt toen ik geld gepind had.” Het antwoord van de politie: “Ja, dat dus. Daar stond die zakkenroller al mee te kijken.”

De vrouw van Onze Man deed er laconiek over: “Och, die dief zal het geld wel harder nodig hebben dan jij…” De sfeer werd er na die opmerking overigens niet beter op.

En dat andere verhaal? De politie wilde opnames maken van situaties waarin je beroofd kunt worden. Ze kozen de drukke boekenmarkt van Deventer. En wat denk je? Camera gestolen!

Onze Man loopt wel eens met de gedachte opzichtig zijn schoudertas een beetje half open op de rug te hangen en dan naar zo’n zakkenrollersplein te gaan. En er dan een scherpstaande muizenval in te stoppen. Zou dat werken?

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.