ontsluiting collendoorn dicht bewoners balen

“De gemeente Raalte neemt haar burgers niet serieus,” stelt een groep bewoners die voorstander is van het behoud van de weg. “Met grote teleurstelling, verbijstering en boosheid lazen wij daarin het besluit om de tijdelijke ontsluiting aan de Collendoorn niet weer open te stellen.”

De bewoners verzamelden eind vorig jaar zestig handtekeningen onder het verzoek om de weg open te houden. Op uitnodiging van de gemeente waren op 23 april ongeveer honderd bewoners van de wijk in De Noaberschop aan de Schuilenburg bijeen voor een informatieavond.

De Commissie Arendshorst/Collendoorn gaf op die avond een overzicht van de knelpunten en de tot op dat moment uitgevoerde activiteiten. De Commissie vermeldde dat zij in gesprekken met de wethouder steeds heeft aangegeven dat de knelpunten en signalen (afsluiting Collendoorn, gevoel van onveiligheid, parkeerproblematiek, de slechte ontsluiting via de Arendshorst en de veranderde infrastructuur van de Arendshorst) met elkaar samenhangen en dat er integraal naar oplossingen moet worden gezocht.

“Wij hebben steeds beklemtoond dat een groot deel van de problematiek kan worden opgelost door de Collendoorn te openen omdat daardoor de verkeersdruk in het hart van de wijk wordt verminderd. De problematiek daar werd duidelijk groter na de afsluiting van Collendoorn. Alle opmerkingen in verband met veiligheid werden afgedaan met louter cijfers en getallen, die moesten aangeven hoe veilig het wel is in onze wijk. Het is en blijft onveilig,” aldus de bewoners.

Een groep bewoners stelt dat 90 procent van de bewoners van de wijk openstelling van de Collendoorn wil. “Daar is een mooie, ruime en overzichtelijke ontsluiting. De gemeente negeert dit verzoek zonder motivatie en zonder in te gaan op de argumenten van de bewoners.”

Ze vinden dat de gemeente heeft gekozen voor een slechte, onoverzichtelijk ontsluiting via de Arendshorst en voor veel verkeer in een smalle kronkelende woonstraat zonder stoep.

De gemeente daarentegen stelt dat de wijk, met de huidige ontsluiting, voldoet aan de eisen. Wel wil de gemeente onderzoeken hoe de gevoelens van onveiligheid verkleind kunnen worden. Ook wordt de parkeerdruk onder de loep genomen en mogelijk wordt straatbedekking aangepakt.

Wethouder van Loevezijn sluit uit dat de weg weer open gaat. “Een tweede ontsluiting is geen optie. Die is niet nodig.” De bewoners accepteren dit besluit niet en overwegen verdere stappen te ondernemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.