Home / archiefcentraal / oekraine slava ykrainegeroyam slava

oekraine slava ykrainegeroyam slava

In sporthal Tijenraan werd het een heerlijke mengeling van die culturen. Zo probeerden de wat robuustere dansers uit de Oekraïne mee te dansen op de verfijnde bewegingen van de dansers uit Thailand en hadden de Peruanen de zaal al gauw op de kop vanwege de band die er een lekker scheurende sax bij had zitten.

Het was aan burgemeester Zoon de groepen stuk voor welkom te heten, en in ruil voor een wereldbol met sneeuwwater er in waarin Raalte in het centrum van de wereld verschijnt, kreeg hij een knoet als scepter overhandigd, theekopjes uit Thailand en een grote strooien hoed. Die folkloredansers weten wel wat een burgemeester nodig heeft.

De Oekraïnse groep sloot haar ontvangst met een nationale strijdkreet die zich niet makkelijk laat vertalen als ‘hup Holland hup, maar meer bedoeld was om de landgenoten die het land verdedigen tegen Russische seperatisten een hart onder de riem te steken: “slava Ykraine,geroyam slava”.

De officiële ontvangst was overigens al vooraf gegaan aan dansvoorstellingen in Sallandse (en Deventer) scholen en verzorgingstehuizen. Dat staat morgen en maandag ook nog op het programma. Tussendoor zijn er te bezoeken optreden in sporthal Tijenraan. Zaterdag zijn de dansers de hele dag in het centrum van Deventer te aanschouwen in winkelcentrum Borgeler.

Lees ook

Verharde paden in heemtuin

WIJHE – Heemtuin Veermans Hof IJsselflora in Wijhe heeft de paden in de tuin kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.