na drie jaar weer inzameling oud papier olst

Voor het eerst in drie jaar kunnen mensen weer oud papier inleveren bij DéGé aan de Meente in Olst. Het papier wordt ingezameld door de Olster Harmonie in samenwerking met de H. Theresiakerk. De beide inzamelaars in Olst zijn na lang wachten tot een afspraak met de gemeente Olst-Wijhe gekomen. De container is iedere zaterdag bemand tussen 10.00 en 12.00 uur.

Uit een enquête bleek dat de proef met de blauwe containers door de inwoners van Olst over het algemeen als zeer posistief werd ervaren: weliswaar een 3e kliko bij huis, maar het gemak was een groot voordeel. Toch misten met name het buitengebied en de hoogbouw in Olst sinds de invoering van de blauwe container een goede mogelijkheid om het oud papier kwijt te raken. De inzamelaars wilden ook voor deze groep weer een locatie creëren waar ze het papier heen kan brengen. En hoewel de blauwe containers gemiddeld lang niet vol zit maandelijks, zijn er toch huishoudens die al hun papier niet in de blauwe container kwijt kunnen. Ook voor hen is de afzetcontainer bij DéGé nu een mogelijkheid om de schuur leeg te houden.

Bij de Olster Harmonie zijn er leden die de blauwe container nu gebruiken om blik en metaal in te verzamelen, zodat ook dit niet in het restafval verdwijnt. Dit is een manier om de grijze container te ontlasten en zo dus geld te besparen. Oud ijzer zal de Olster Harmonie 2x per jaar gaan inzamelen in samenwerking met C.V. Iesselzotten Olst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.