mooi relatiegeschenk verbonden aan goed doel

Begin mei werd het boekje ‘Verstilde eenvoud’ gepresenteerd bij hotel De Zwaan in Raalte. Een bundel van 50 Haikugedichten van Ada van den Bos met 32 kleurrijke illustraties van Odilia Klein Koerkamp. Het eerste exemplaar is uitgereikt aan mevrouw Pauline Hoogwater, lid van het comité van aanbeveling van het Hospice en huisarts in Raalte.

De haiku’s zijn ontstaan tijdens het genezingsproces van kanker. Ada van den Bos werd geïnspireerd door Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad, die in zijn spaarzame vrije tijd haiku’s schrijft. Zij vond dit een mooie vorm om haar ervaringen en alles wat zij tijdens en na haar genezingsproces met andere ogen ging zien, te verwoorden.

Odilia, de overbuurvrouw, van Ada maar ook Coach en Specialist Creatieve Communicatie kwam in beeld toen Ada besloot om de haiku’s uit te geven. Alleen kale tekst spreekt niet aan. De kleurrijke werken van Odilia versterken de haiku’s. Andersom moeten de woorden ook goed passen bij de illustraties. Het geheel laat zien wat tekenen en taal kunnen doen. Dit alles is in samenwerking met Carin Kramer, fotografie en vormgeefster Maroesja Grabijn helemaal gelukt. De vier dames hebben belangeloos hieraan gewerkt.

Het boekje is een mooi relatiegeschenk. De totale opbrengsten van dit boekje komen bovendien ten goede aan de Stichting De Vrienden van De Cirkel, Hospice voor Raalte en omgeving, de terminale zorg in Raalte. De vrijwilligsters van het hospice zullen met de opbrengst opgeleid en begeleid worden.

Het formaat van het boekje is 15 x 15 cm en het bevat 50 haiku’s en 32 illustraties op 72 pagina’s. Het heeft een harde kaft in glossy uitvoering

Het boekje is via Internet verkrijgbaar bij Ada van den Bos staging2.arttobecreative.nl en bij Odilia Klein Koerkamp staging2.tekenpraktijkjupiter.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.